Wil je de AOV online afsluiten? Het internet heeft gezorgd voor veel gemakken als het gaat om het afsluiten van een verzekering. Je hoeft immers niet meer de deur uit, maar regelt alles in een aantal klikken. Het online afsluiten van verzekeringen brengt echter ook risico’s met zich mee. Voordat je het weet, heb je een verkeerde verzekering, die uiteindelijk niet aan jouw behoeften aansluit. Vooral op het gebied van een AOV kan het een groot verschil opleveren in de uiteindelijke uitkering die je krijgt in het geval van ziekte of letsel. Maar waar moet je dan allemaal op letten? 

 

Financiële risico’s beperken

Als eigen ondernemer loop je veel financiële risico’s. Niet alleen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook als je onverwacht tijdelijk niet kan werken. Door een ongeluk kan je letsel krijgen, wat jou hindert in het uitvoeren van de werkzaamheden. Een ziekte kan ook altijd jouw lichaam binnendringen. Geen werk betekent als freelancer echter geen inkomen. Voordat je het weet, moet je de vaste lasten uit eigen zak betalen. De AOV geeft jou echter de gelegenheid om toch een inkomen te krijgen terwijl je herstelt van een blessure of ziekte. 

 

Zoeken naar een goede verzekering

Je kan dan de AOV online afsluiten. Het online afsluiten kan je veel geld besparen, doordat je er niet voor naar buiten hoeft te gaan. Op een moment dat het jou het beste uitkomt, ga je op zoek naar de verzekering die het beste bij je past. Je kan hiervoor als eerste kijken naar de beschikbare verzekeringsmaatschappijen en de verzekeringen die zij aanbieden. Als je eentje gevonden hebt die op het eerste gezicht bij je past, kan je kijken wat de premie in gaat houden. Hiervoor moet je de gevraagde informatie invullen, zodat je de offerte in handen krijgt. 

 

De polisvoorwaarden goed doornemen

Hoewel de premie aantrekkelijk kan zijn, moet je wel opletten dat je daadwerkelijk de dekking hebt die bij jouw situatie past. De arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP Univé kan namelijk polisvoorwaarden hebben die ervoor zorgen dat je toch niet alles uitgekeerd krijgt in de situaties waarin je het nodig hebt. Lees daarom de polisvoorwaarden door en let hierbij op de kleine lettertjes. Wordt iets niet gedekt wat je toch wilt hebben, kan je beter naar de andere opties kijken. Wel tevreden? Dan kan je de aanvraag indienen en wachten op de goedkeuring. 

 

De laatste zaken

Er zijn nog een aantal zaken waar je op moet letten als je de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP uit gaat zoeken en online de aanvraag in gaat dienen. Kijk bijvoorbeeld of de verzekeraar betrouwbaar is. Alleen dan weet je zeker dat je na het indienen van een claim snel geholpen bent. Als je er nog niet zeker van bent of de verzekering echt bij je past of als je na het doornemen van de polisvoorwaarden nog vragen hebt, moet je deze stellen aan de professional. Je bent dan overal van op de hoogte voordat je jouw handtekening zet.