• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

In het inkoopbeleid van de gemeente Groningen spelen onder andere duurzaamheid en sociale aspecten een belangrijke rol. Zo wil de gemeente Groningen duurzame productie stimuleren. Ook wil ze mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt helpen aan werkervaring. Dat gebeurt bijvoorbeeld via Social Return. Of door de eigen Sociale Werkvoorziening (iederz) het werk te laten uitvoeren. Kwaliteit en prijs spelen ook een belangrijke rol. Als het mogelijk en efficiënt is, dan loopt de gemeente Groningen centraal in voor de hele organisatie. Ook sluit de gemeente voor bepaalde productgroepen raamcontracten af.

IPG lid Jan Potkamp, Manager SSC/Inkoop

"Met IPG versterken we stad en regio door (inkoop)krachten te bundelen en kennis te delen."

"Gemeente Groningen is aangesloten bij IPG omdat het van maatschappelijk toegevoegde waarde is en zij ook op deze wijze invulling wil geven aan het realiseren van haar doelstellingen."

Jan Potkamp begon zijn loopbaan in 1993 bij het Ministerie van Defensie waar hij werkzaam was binnen de inkoopomgeving. Na 15 jaar Defensie en een zijstap als logistiek manager bij een productiebedrijf, werkte Jan als inkoopprofessional bij de gemeente Assen. In deze periode rondde hij ook zijn opleiding facilitair management af. De laatste jaren houdt Jan zich fulltime bezig met continu verbeteren en werkt hij samen met vier collega’s binnen het collectief de Verbeterplaats. Sinds juni 2015 is Jan manager bij het SSC/Inkoop van de gemeente Groningen en combineert hij deze baan met zijn eigen bedrijf.

Meer informatie

Website: gemeente.groningen.nl
Inkoopbeleid en Aanbestedingskalender 2018: gemeente.groningen.nl/aanbestedingen